Advies nodig? Wij denken graag met u mee:

info@pompentechniek.nl 0031(0)485 371 318
 • Ruim 25 jaar ervaring
 • Uitgebreid aanbod
 • Persoonlijke service en advies
 • Merk onafhankelijk
 • Maatwerk voor ieder vraagstuk
Terug naar overzicht

Veilig laden en lossen van pompen en onderdelen

Veilig laden en lossen van pompen en onderdelen

Het belang van een heftruckcertificaat

Jansen Pompentechniek beschikt over een zeer uitgebreide pompen collectie en daarmee bedienen we vele branches. Van de industrie tot installateurs en reparatiebedrijven tot de recreatie, scheepvaart en hoveniers. Als gevolg daarvan versturen we dagelijks vele pallets met pompen en pakketten met onderdelen voor onze klanten door heel Nederland en daarbuiten. Dat betekent heel wat verkeer en verplaatsing van goederen binnen ons bedrijf en veel laden en lossen.

Heftruckcertificaat noodzakelijk

Op alle werkdagen worden er vrachtwagens geladen en gelost bij ons magazijn met onze heftrucks. En deze gebruiken we ook bij het laden en lossen van zware goederen in bestelwagens, wanneer klanten ervoor kiezen om de goederen zelf bij ons af te komen halen of af te leveren. Dat vraagt om vaardige heftruckchauffeurs die deze goederen snel en veilig kunnen lossen, zonder iets te beschadigen. Met andere woorden vakmensen met een heftruckcertificaat!

Veilig laden en lossen van pompen en onderdelen

Investeren in veiligheid en mensen

Een heftruckcertificaat is wettelijk niet verplicht, zolang je op eigen terrein blijft. Vanuit de Arbowetgeving gezien wordt op dit punt wel enige deskundigheid gevraagd om een veilige werkplek te kunnen garanderen. En daar zijn wij het als bedrijf volledig mee eens. Daarom hebben we recent vijf van onze medewerkers (opnieuw) hun Heftruckcertificaat laten behalen met de cursus ‘Veilig werken met een heftruck’.

Deze cursus bestaat uit een theorie-examen, met onder andere vragen over:

 • Technische aspecten van een heftruck
 • Veilig omgaan met de machine
 • Werken van verschillende soorten ladingen

Daarnaast was er ook een praktijkgedeelte om de vaardigheden te toetsen bij onder andere: het wegzetten van pallets op hoogte, het correct stapelen van gitterboxen, het manoeuvreren in kleine ruimtes en het laden van trailers.

Veilig laden en lossen van pompen en onderdelen

Veiliger en efficiënter door scholing

Dankzij deze cursus zijn onze medewerkers vaardiger met de heftruck geworden en kunnen ze veilig, snel en efficiënt al onze inkomende en uitgaande goederen verwerken. Wilt u meer weten over ons bedrijf? Maak dan kennis met onze medewerkers!

Terug naar overzicht
Bel ons 0031(0)485 371 318 Mail ons info@pompentechniek.nl
Bellen Mailen Whatsapp Offerte

  Nieuwsbrief?Schrijf je in voor onze nieuwsbrief door het onderstaande formulier in te vullen.


  ×