Warmtepompen

Gebruik maken van warmtepompen is een energiezuinige manier om een zwembad te verwarmen. De werking van een warmtepomp is gebaseerd op het koelprincipe dat van toepassing is in elke koelinstallatie. Bij een koelinstallatie is het hoofddoel om te koelen, bij een warmtepomp is het verwarmen van het zwembad het hoofddoel.

De warmtepomp bevat een ventilator die buitenlucht over het oppervlak van een verdamper (warmtewisselaar) stuurt. Het vloeibare koelmiddel in de verdamper absorbeert de warmte van de buitenlucht en het koelmiddel wordt een gas. Het warme gas gaat vervolgens door een compressor waar het samengedrukt wordt tot een zeer heet gas. Dit gas gaat vervolgens door de condensor (wisselaar) waar de warmte-uitwisseling plaatsvindt en het gas zijn warmte afgeeft aan het koelere zwembadwater dat door de condensor stroomt. Het zwembadwater wordt warmer en het hete gas keert terug naar zijn vloeibare vorm en, na doorgang door het expansieventiel, begint het hele proces opnieuw.

Jansen Pompen- en Watertechniek heeft de volgende merken in het assortiment maar kan ook op verzoek andere merken aanbieden:

Warmtepompen