slider-bg-1
water

Nu ook bereikbaar via WhatsApp!

+31(0)6 8397 2074

water

Zilmet cal pro

Online prijs en beschikbaarheid

Door meer dan 40 jaar ervaring bied Zilmet membraandrukvaten een grote flexibiliteit, een grote range en producten die zijn geproduceerd volgens de principes van CE, Tüv, WRc, Din.

De Zilmet Cal-pro membraan drukvaten behoren tot het standaard assortiment van Jansen Pompen- & Watertechniek. Bestel direct in onze webshop

Eigenschappen en toepassingen

Serie Zilmet Cal-Pro : diafragma expansie vaten voor centrale gesloten circuits. Voorzien van een synthetisch rubber membraan ( SBR) voor heet niet-drinkbaar water. ( +90ºC).

De CAL-PRO expansievaten zorgen voor een constante druk in gesloten verwarminginstallaties. In een gesloten verwarmingssysteem kan water niet worden geperst en eventuele toename van het volume van water door de stijging van temperatuur wordtopgenomen door het expansievat. Wanneer het water koud is, drukt de voordruk van de tank het membraan tegen de tank. Wanneer de temperatuur stijgt, drukt het geëxpandeerde watervolume tegen het membraan waardoor het water de tank in kan lopen. Wanneer de temperatuur daalt, zal het water terug het systeem in vloeien vanwege de luchtdruk.