Advies nodig? Wij denken graag met u mee:

info@pompentechniek.nl 0031(0)485 371 318
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Uitgebreid aanbod
  • Persoonlijke service en advies
  • Merk onafhankelijk
  • Maatwerk voor ieder vraagstuk
Terug naar overzicht

Wanneer bieden insteekpompen uitkomst?

Schmalenberger NV insteekpompen

Alles over insteekpompen

Insteekpompen, ook wel staartpompen genoemd, kunnen nog wel eens uitkomst bieden. Denk hierbij aan processen met schone of licht verontreinigde vloeistoffen tot afvalwater vervuild met vaste delen. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld afvalwater, spoelsystemen, wasinstallaties met oplosmiddelen, koelvloeistoffen, smeermiddelen of zelfs voedingsmiddelen. Insteekpompen zijn dus ontworpen om vloeistoffen efficiënt te verplaatsen. Dat maakt dat ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Maar wat zijn insteekpompen? Jansen Pompentechniek vertelt u er alles over.

Wat zijn insteekpompen?

Insteekpompen worden verticaal in een tank geplaatst. Onderaan de lange as bevindt zich het pompgedeelte dat in de vloeistof hangt. De motor wordt bovenop gemonteerd en steekt dus altijd boven de tank uit, wat enkele voordelen biedt. Zo kan deze opstelling prima gebruikt worden bij warme of zelfs hete vloeistoffen. Ook in chemisch agressieve processen kan het interessant zijn om hiervoor te kiezen, omdat er weinig of geen afdichtingen in de pomp toegepast hoeven te worden.

De insteekpompen van Jansen Pompentechniek

Een voorbeeld hiervan zijn de Schmalenberger NV insteekpompen waarvan wij inmiddels al diverse pompen hebben mogen uitleveren. In deze installatie wordt een capaciteit van 2000 liter per minuut gevraagd bij een druk van ruim 4 bar. Hiervoor wordt er een 22 kW elektromotor op geïnstalleerd. Deze Schmalenberger insteekpompen zijn onder andere geschikt voor koelvloeistofverwerking, filtratie en recycling systemen.

Al vele jaren dé pompen leverancier voor de industrie

Heeft u insteekpompen nodig? Dan bent u bij Jansen Pompentechniek aan het juiste adres! Wij leveren al vele jaren diverse soorten pompen aan industriële afnemers, onder meer de natuursteen-, papier- en levensmiddelenindustrie. Daarnaast kunt u ook bij ons terecht voor de installatie van, onderhoud aan of het repareren van pompen. Onze vakmensen beschikken over veel ervaring en uitgebreide kennis en hebben voor iedere situatie een passende oplossing. Daarbij denken we ook graag met u mee over het verbeteren van de installatie, zoals energiebesparing, het verbeteren van prestaties en meer. Wij zijn niet voor niets dé specialist voor al uw pomp vraagstukken!

Schmalenberger NV insteekpompen

Meer informatie?

Wilt u meer weten over insteekpompen? Heeft u vragen? Of kunt u onze hulp gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op via info@pompentechniek.nl of +31(0)485371318. Onze vakmensen geven u graag vrijblijvend advies en hebben voor ieder vraagstuk binnen uw branche een effectieve oplossing.

Terug naar overzicht
Bel ons 0031(0)485 371 318 Mail ons info@pompentechniek.nl
Bellen Mailen Whatsapp Offerte

    Nieuwsbrief?Schrijf je in voor onze nieuwsbrief door het onderstaande formulier in te vullen.


    ×