Advies nodig? Wij denken graag met u mee:

info@pompentechniek.nl 0031(0)485 371 318
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Uitgebreid aanbod
  • Persoonlijke service en advies
  • Merk onafhankelijk
  • Maatwerk voor ieder vraagstuk
Terug naar overzicht

Pompput voor hemelwaterafvoer op bedrijfsterrein

Pompput voor hemelwaterafvoer op bedrijfsterrein

Geen hinder van regenwater tijdens uw werkzaamheden

Het is een terugkerende nachtmerrie voor iedereen die regelmatig op een bedrijventerrein moet laden en lossen: een met regenwater volgelopen laadkuil (loadingdock of laadperron) waar vrachtwagens geladen en gelost worden. Want bij onvoldoende afvoercapaciteit of een ondeugdelijke pompinstallatie kan er nu eenmaal water in de laadkuil blijven staan na hevige regenval. Wat ons betreft, is dat totaal onnodig bij toepassing van een centrale pompput met de juiste niveaubesturing. Als de gevallen neerslag via goten of kolken in de centrale pompput terechtkomt, wordt het regenwater vervolgens weggepompt naar het riool. De ruime (verzamel) pompput is toegankelijk via twee mangaten met gietijzeren putdeksels, geheel volgens verkeersklasse D, waardoor ook zwaar verkeer (vrachtwagen/heftruck) over de put kan/mag rijden zonder dat deze kan instorten. Jansen Pompentechniek kan bij u ook een pompput voor hemelwaterafvoer op uw bedrijfsterrein plaatsen. U krijgt dan een in onze werkplaats samengestelde prefab betonnen pompput die we met behulp van een autolaadkraan bij u op locatie plaatsen en aansluiten.

2-pomps opstelling voor extra bedrijfszekerheid

De pompput voor hemelwaterafvoer op uw bedrijfsterrein heeft een 2-pomps opstelling voor extra bedrijfszekerheid. Dat houdt in dat bij een storing of een defect de tweede pomp automatisch in bedrijf gaat en de pomptaken overneemt. Ook bij een extreme piekbelasting schakelt de tweede pomp eventueel bij voor extra afvoercapaciteit. Beide pompen zijn vuilwaterpompen met een royale vrije doorlaat. Deze zijn verstoppingsvrij, zodat er geen problemen kunnen ontstaan met straatvuil dat meespoelt in de put. Beide pompen hangen op een stationaire voet en kunnen we voor inspectie/onderhoud eenvoudig met de gecertificeerde hijsketting omhoog halen en via geleidestangen ook weer terug laten zakken in de put.

Pomp in pompput voor hemelwaterafvoer op bedrijfsterrein

Volautomatische niveau besturing

De pompput voor hemelwaterafvoer heeft een volautomatische niveau besturing. Een niveausensor meet voortdurend de waterstand in de put en geeft dit door naar de besturingskast. Deze volautomatische pompbesturing zorgt ervoor dat de juiste pomp start/stopt of dat desnoods de tweede pomp bijschakelt. De pompen zijn beveiligd tegen overbelasting en droogloop. Dus als het waterniveau in de put te hoog wordt, zorgt een hoogwatermelding dat er een storingssignaal wordt gegeven.

Onderdelen uit voorraad leverbaar

Wilt u meer weten over onze bijzonder effectieve prefab pompput voor hemelwaterafvoer op een bedrijfsterrein? Wij vertellen er graag meer over. Wij kunnen u sowieso in het algemeen uitstekend van dienst zijn bij de juiste keuze van de put, pompen, schakelkast, niveausensor, vlotters, hijsketting, kleppen en alle overige toebehoren en kunnen alle componenten hiervoor leveren. Meestal uit voorraad! Elk systeem is anders: daarom leveren wij maatwerk. En dat houdt in: bedrijfszeker, storingsvrije werking, weinig onderhoud en veel gebruiksgemak.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Bel ons op +31(0)485 371 318 of stuur een mail naar info@pompentechniek.nl. Of stel uw vraag via het contactformulier op de website.

Terug naar overzicht
Bel ons 0031(0)485 371 318 Mail ons info@pompentechniek.nl
Bellen Mailen Whatsapp Offerte

    Nieuwsbrief?Schrijf je in voor onze nieuwsbrief door het onderstaande formulier in te vullen.


    ×