Advies nodig? Wij denken graag met u mee:

info@pompentechniek.nl 0031(0)485 371 318
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Uitgebreid aanbod
  • Persoonlijke service en advies
  • Merk onafhankelijk
  • Maatwerk voor ieder vraagstuk
Terug naar overzicht

Pompen voordat je kunt pompen

Pompen voordat je kunt pompen - Jolly

Als pompen specialist levert Jansen Pompentechniek al ruim 25 jaar het meest uitgebreide pakket aan pompen. Maar je kunt ook bij ons terecht met technische vraagstukken binnen de pompentechniek. Dan denken we mee aan een oplossing en zorgen we ook voor de realisatie! Zo kregen we onlangs het verzoek of we een oplossing hadden om regenwater uit de aankoppel-schacht van de opslagtank van een benzinestation te halen.

Wat is het probleem?

Benzinestations slaan hun brandstofvoorraad op in ondergrondse tanks. Deze worden gevuld door tankwagens die een slang aan de brandstoftank koppelen om zo de brandstof over te pompen. Deze tanks zijn niet allemaal hetzelfde en bij diverse benzine pompstations in Duitsland kan er dan regenwater blijven staan in de schacht waar de tankwagen zijn slangen moet aankoppelen.

Hierdoor moet een chauffeur na een regenbui eerst het achtergebleven hemelwater wegpompen om te voorkomen dat het water in de brandstoftank terecht komt. Dit water moet er dus eerst uit voordat er een nieuwe voorraad benzine of diesel ingepompt kan worden. “Kunnen jullie niet iets bedenken, om deze schacht snel en efficiënt van regenwater te ontdoen?”, was de vraag van onze opdrachtgever.

Pompen voordat je kunt pompen - Jolly

In eigen huis ontworpen en geproduceerd

Omdat er geen pasklare oplossing beschikbaar was, moesten we dus een systeem ontwerpen waarmee regenwater snel en efficiënt kan worden verwijderd om zo te voorkomen dat er water in de brandstoftank komt en is de chauffeur er zo min mogelijk tijd aan kwijt is.

Vanwege mogelijk explosiegevaar zou een elektrische pomp moeten voldoen aan ATEX of Ex. Daarnaast moest de pomp ook (droog-) zelfaanzuigend zijn om het water vanuit de schacht aan te zuigen en vervolgens weg te pompen. Dat zou een complexe en kostbare oplossing betekenen. Daarom is in overleg met de opdrachtgever gekozen voor handmatig bediende pompen, waardoor een eenvoudige oplossing voor een gunstige prijs toegepast kan worden.

Pompen voordat je kunt pompen - Jolly

Rvs membraanpomp

Dat resulteerde in een rvs membraanpomp, waarmee handmatig vloeistof overgepompt of afgevoerd kan worden. Inmiddels zijn er al 40 tankstations in Duitsland uitgerust met deze membraanpomp. Die leveren we compleet met oliebestendige slang en rvs slangklemmen. Hiermee hebben de tankstations van onze opdrachtgever de beschikking een bedrijfszekere oplossing tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Ook een oplossing op maat nodig?

Heb je ook een handmatige pomp nodig voor het leegpompen van de schacht van een brandstof opslagtank? Of heb je een ander probleem waar Jansen Pompentechniek zich over kan buigen? Neem dan gerust contact via het onderstaande contactformulier. Dan buigen we ons samen over een passende oplossing.

Terug naar overzicht
Bel ons 0031(0)485 371 318 Mail ons info@pompentechniek.nl
Bellen Mailen Whatsapp Offerte

    Nieuwsbrief?Schrijf je in voor onze nieuwsbrief door het onderstaande formulier in te vullen.


    ×