Advies nodig? Wij denken graag met u mee:

info@pompentechniek.nl 0031(0)485 371 318
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Uitgebreid aanbod
  • Persoonlijke service en advies
  • Merk onafhankelijk
  • Maatwerk voor ieder vraagstuk
Terug naar overzicht

Pomp voor een radioactieve toepassing

Pomp voor een radioactieve toepassing

Pomp uitzoeken voor speciaal project

Als specialist in pompen krijgt Jansen Pompentechniek regelmatig met uitdagende vraagstukken te maken. Dankzij specifieke pompenkennis en jarenlange ervaring, kunnen we onze klanten vaak helpen met een maatwerkoplossing. Zo kregen we onlangs het verzoek van een klant, die gebruik wilde maken van onze pompen expertise voor een speciale toepassing onder radioactieve omstandigheden.

Vraagstuk helpen oplossen

Deze klant werkte aan een speciale toepassing, waarvoor een complete installatie moest worden geëngineerd. In het ontwerp waren ook enkele pompen bedacht, maar welke? Dus schakelden ze Jansen Pompentechniek in om gebruik te maken van onze expertise op dit gebied. Hiermee droegen we ons steentje bij aan de oplossing van dit vraagstuk.

Eisenpakket benodigde pomp

De opdracht die we kregen was het vinden van een pomp die onderin een bassin van acht meter diep kon worden opgesteld. Dit bassin zou vervolgens gevuld worden met gedemineraliseerd water. De pomp moest – volledig ondergedompeld – water met spaanders door een filter pompen. Een harde eis hierbij was dat de pomp volledig uitgevoerd moest zijn in RVS, vanwege de radioactieve omstandigheden.

Grundfos pomp voldoet aan alle eisen

Onze keuze viel hierbij op een Grundfos pomp. Dit merk heeft een goede reputatie op het gebied van industriële pompen en had precies de pomp die aan de eisen van de klant voldeed. Vanwege de kritische toepassing, hebben we naast de pomp ook uitgebreide test- en materiaalcertificaten meegeleverd voor een gegarandeerde werking.

Pomp voor een radioactieve toepassing

Ook gebruik maken van onze expertise?

Ben je bezig met een project en heb je onze expertise nodig op het gebied van pompen? Neem dan gerust contact met ons op om van gedachten te wisselen. Bel of mail ons op +31(0)485 371 318 of info@pompentechniek.nl of maak gebruik van het contactformulier. We kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.

Terug naar overzicht
Bel ons 0031(0)485 371 318 Mail ons info@pompentechniek.nl
Bellen Mailen Whatsapp Offerte

    Nieuwsbrief?Schrijf je in voor onze nieuwsbrief door het onderstaande formulier in te vullen.


    ×