Advies nodig? Wij denken graag met u mee:

info@pompentechniek.nl 0031(0)485 371 318
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Uitgebreid aanbod
  • Persoonlijke service en advies
  • Merk onafhankelijk
  • Maatwerk voor ieder vraagstuk
Terug naar overzicht

Renoveren put voor industrieel afvalwater

Renoveren pompput

Het leveren van kant-en-klare pompoplossingen en het renoveren en onderhouden van pompen is onze core-business. Zo verzorgen we al vele jaren het periodieke onderhoud van de vuilwater dompelpompen van een groenteverwerker. Maar na jaren gebruik was nu niet de dompelpomp maar de betonnen pompput zelf aan een opknapbeurt toe. En daar konden wij van Jansen Pompentechniek ze natuurlijk ook bij van dienst zijn.

Coaten put voor industrieel afvalwater

Coaten put voor industrieel afvalwater

Afvalwaterput aan vervanging toe

Wat is de situatie? De pompen van deze groenteverwerker bevinden zich in een betonnen pompput. Hierin wordt al het afvalwater uit de fabriek verzameld, voordat het naar de zuivering wordt gepompt. Doordat er bij dit bedrijf voedingsmiddelen worden verwerkt, kan het afvalwater vrij agressief zijn.

Een gevolg van het gebruik van zuur en loog tijdens het reinigingsprocedures. Hierdoor waren de wanden van de put in zeer slechte staat en brokkelden ze steeds verder af. Voor het behoud van de put – en de pomp die het niet zo heeft op losse stenen – moest er een oplossing worden gevonden.

Renoveren van de afvalwaterput

Door jarenlange aantasting was het beton in zeer slechte conditie en lag het vervangen van de gehele put voor de hand. Dit zou echter een zeer grote en ingrijpende klus zijn. Daarom hebben we ervoor gekozen om de bestaande pompput te renoveren en inwendig te bekleden met glasvezelversterkte platen, afgewerkt met een extra chemisch bestendige toplaag, een zogenoemde GVK bekleding. Voor dit gedeelte werkten we samen met een gespecialiseerde partij.

Vervolgens hebben we de put weer volledig ingericht met voetbochten, kleppen en afsluiters. En zijn de dompelpompen en ook de putafdekking teruggeplaatst. Na de succesvolle renovatie is de put weer klaar voor jarenlang gebruik, ook onder agressieve omstandigheden!

Coaten put voor industrieel afvalwater

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op

Heb je ook een pomp gerelateerd probleem? En ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Bel ons op +31(0)485 371 318, stuur een e-mail naar info@pompentechniek.nl of stel je vraag via het contactformulier.

Terug naar overzicht
Bel ons 0031(0)485 371 318 Mail ons info@pompentechniek.nl
Bellen Mailen Whatsapp Offerte

    Nieuwsbrief?Schrijf je in voor onze nieuwsbrief door het onderstaande formulier in te vullen.


    ×