Advies nodig? Wij denken graag met u mee:

info@pompentechniek.nl 0031(0)485 371 318
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Uitgebreid aanbod
  • Persoonlijke service en advies
  • Merk onafhankelijk
  • Maatwerk voor ieder vraagstuk
Terug naar overzicht

Automatiseren watertoevoer betonmenger

Automatiseren watertoevoer betonmenger

Nauwkeurig regelen van de watertoevoer

Onlangs werd onze hulp ingeroepen door een betonfabriek waar ze betonplaten produceren. Deze betonplaten worden gebruikt voor het verharden van bijvoorbeeld parkeerplaatsen, bedrijfshallen of agrarische terreinen. Voor het maken van beton heb je naast enkele grondstoffen, zoals zand en grind, ook grote hoeveelheden water nodig. Dit moet allemaal in de juiste verhoudingen met elkaar gemengd worden om een goede kwaliteit beton te krijgen. Het verzoek van de opdrachtgever was of wij de watertoevoer niet nauwkeuriger konden regelen, zodat ze meer controle over de kwaliteit van het beton zouden krijgen? Dat is een kolfje naar de hand van Jansen Pompentechniek!

Juiste hoeveelheid water oppompen uit ondergrondse bron

De bewuste betonfabriek gebruikt grondwater als ingrediënt voor hun betonproducten. Met een zogenaamde bronpomp pompen ze uit een zogenoemde ondergrondse dieptebron zuiver grondwater omhoog voor het maken van beton. De wateraanvoer naar de menger komt vrij kritisch, waarbij de juiste hoeveelheid water snel en nauwkeurig in de menger toegevoegd moet worden voor het juiste betonrecept. Om dit te realiseren, hebben we de huidige installatie aangepast met een frequentieregelaar.

Automatiseren watertoevoer betonmenger

Frequentieregelaar zorgt voor de juiste hoeveelheid water

Een frequentieregelaar is een apparaat dat de voedingsspanning van een pomp kan beïnvloeden. Hiermee kan de pompfrequentie geregeld worden en kunnen pompen snel en eenvoudig worden aangestuurd. Om snel een nauwkeurig afgemeten hoeveelheid water aan het betonrecept toe te kunnen voegen, hebben we een frequentieregelaar geplaatst die volautomatisch start en stopt.

Om ook steeds de juiste en constante druk in de leiding garanderen, wordt de pomp aangestuurd op een variabel toerental. Hiervoor is ook een deel van het leidingwerk aangepast en zijn diverse componenten vervangen om de watervoorziening in deze betonfabriek te kunnen garanderen.

Automatiseren watertoevoer betonmenger

Nauwkeurige wateropbrengst gegarandeerd

Dankzij het plaatsen van een frequentieregelaar en de andere aanpassingen, wordt het water in de juiste hoeveelheden en op de juiste snelheid aan de betonmenger toegevoegd. Hierdoor is de kwaliteit van het beton gewaarborgd en is het bedrijf verzekerd van een goede kwaliteit beton om hun producten van te maken.

Ook een pomp laten inregelen door Jansen Pompentechniek?

Heb je ook een bedrijfsproces waarin de pompopbrengst een kritieke rol speelt? En wil je dit graag laten automatiseren zodat een betrouwbare levering gegarandeerd is? Neem dan gerust contact op met Jansen Pompentechniek via het onderstaande contactformulier. Wij zijn dé specialist op pomp-gebied in vele sectoren en buigen ons graag over een passende oplossing voor je probleem.

Terug naar overzicht
Bel ons 0031(0)485 371 318 Mail ons info@pompentechniek.nl
Bellen Mailen Whatsapp Offerte

    Nieuwsbrief?Schrijf je in voor onze nieuwsbrief door het onderstaande formulier in te vullen.


    ×