Advies nodig? Wij denken graag met u mee:

info@pompentechniek.nl 0031(0)485 371 318
  • Ruim 25 jaar ervaring
  • Uitgebreid aanbod
  • Persoonlijke service en advies
  • Merk onafhankelijk
  • Maatwerk voor ieder vraagstuk

Oplossing voor abrasief medium!

Steenfabrieken, betoncentrales, zandwinningsbedrijven, wasserijen en recyclingsbedrijven hebben vaak te maken met abrasieve materialen zoals zand, glas, natuursteen en harde kunststoffen. Om de slijtdelen van de pomp (bijvoorbeeld waaier, pomphuis, zuigdeksel, sealplaat) tegen overmatige slijtage te beschermen kan deze worden voorzien van een slijtvaste keramische coating.

Delen worden grof gestraald, ontvet, voorverwarmd en de twee-componenten coating wordt doorgaans in twee lagen opgebracht. Voor deze twee lagen worden doorgaans verschillende kleuren gebruikt zodat een slijtagebeeld bij inspectie goed te herkennen is: er ontstaat een kleurverschil als de bovenste laag weg begint te slijten en de kleur van de onderlaag zichtbaar wordt. Slijtage kan zo tijdig opgemerkt worden en pompdelen kunnen door gewisseld of bijgewerkt worden.

De coating heeft een keramische vulling en is daardoor extra slijtvast. Dit geeft een verbetering van de standtijd en verlengt de levensduur van pompdelen in de meest extreme toepassingen.

Deze optie kunnen wij aanbieden op nieuwe pompen maar ook kunnen vervangingsdelen als losse waaiers of pomphuizen hiermee uitgevoerd worden. Niet elk pomptype is hiervoor echter geschikt. Per situatie kunnen we de mogelijkheden hiervoor bekijken. Wij geven klant specifiek advies welke oplossing per proces een voordeel kan bieden.

Dergelijke coatings zijn optioneel ook beschikbaar voor extra corrosiebescherming, denk aan bijvoorbeeld zoute (zeewater) of zure omstandigheden. Ook kan het aanbrengen van een coating gebruikt worden om het rendement verbeteren. Het verlagen van de oppervlakte ruwheid (gladdere afwerking) vermindert de wrijvingsweerstand met verbeterde prestaties tot gevolg.

Bel ons 0031(0)485 371 318 Mail ons info@pompentechniek.nl
Bellen Mailen Whatsapp Offerte

    Nieuwsbrief?Schrijf je in voor onze nieuwsbrief door het onderstaande formulier in te vullen.


    ×